Der er stadig masser at gøre i haven, selv om kalenderen siger, det er efterår. Måske er vi heldige at september bliver helt sommerlig, men uanset hvad, er der meget at gøre i haven i september.

Pluk æbler

Det er tid til at plukke de sidste æbler. Æblet er modent til at plukke, når det selv slipper, når du drejer æblet en halv omgang. 

Beskær hindbær, ahorn, valnød, birk, kirsebær

Læste du med i sidste måned, hvor vi skrev om hvad du kan beskære i august? Du kan stadig nå det her i september.

Fjern ukrudt

Hvis du er grundig med at fjerne ukrudt i efteråret, er det nemmere at holde bede til foråret. Så hiv de store ukrudtsplanter op, hak/skuf jorden, løsn jorden med en greb og kultivator og fjern rødder. 

Sæt klippehøjden på plæneklipperen op

Uanset om du har en lille robot, en helt almindelig græsslåmaskine med eller uden motor, eller en stor havetraktor, er det tid til at lade græsset være lidt længere. Idéelt er 3 cm højde. Vi stopper jo normalt med at slå græs i oktober, men jeg tror efterhånden vi alle kan huske en november, hvor græsset stadig gror fordi temperaturen er høj. 

Del og plant stauder

Selv om vi elsker at plante blomster og stauder i foråret, så er efteråret faktisk det bedste tidspunkt at plante stauder. Det er tid til at dele dine store stauder, så der er god plads i bedet og de kan bringe glæde andre steder i haven, eller hos venner.

31. august, 2022 — Henriette Fog