Solen skinner, græsset gror, men din robotplæneklipper vil ikke køre!

Der er sandsynligvis et brud på dit afgrænsningskabel, men hvor?

Med en kabeltester kan du på kort tid finde brud på dit afgrænsningskabel til din robotplæneklipper. 

Min Husqvarna Automower blinker blåt

Hvis din Husqvarna Automower blinker blå, er det sandsynligvis fordi der er et brud på dit afgrænsningskabel. Husqvarna Automowers er en af de mest populære robotplæneklippere på markedet, og den blå farve, der blinker i ladestationen er mange haveejeres hovedpine.

Vores kabeltester bliver også brugt af professionelle montører af afgrænsningskabel til robotplæneklippere, og du får et kvalitetsprodukt, som du hurtigt og nemt lokaliserer et brud på dit kabel med. 

Start med at sætte et 9V batteri i hhv. sender og modtager, og indstil senderen til TONE. 

Afmonter afgrænsningskablet fra din robotplæneklippers ladestation, og monter nu kabeltester-senderens røde ledning til det afisolerede afgrænsningskabel. 

Kabeltesterens senders sorte ledning monterer du på en skruetrækker og stik skruetrækkeren i jorden for at sikre en ordentlig jordforbindelse.

Gå nu ud fra ladestationen. Du kan gå 5-10 meter af gangen og lave en måling på kablet, der ligger i græsset.

Du skal have kabeltesterens modtager helt ned til afgrænsningskablet i græsplænen. 

Hver gang du får en tone, når du sætter kabeltesterens modtager på kablet, er der ikke et brud. Gå 5-10 meter frem af gangen. På denne måde kan du indsnævre, hvor fejlen kan være. 

Er der ikke en tone, når du sætter kabeltesterens modtager ned til afgrænsningskablet, er der et brud.

Gå nu et par meter tilbage langs afgrænsningskablet for at indsnævre stedet. 

Vores kunder tager max. 30 min. om at finde et brud på 500 meter afgrænsningskabel til robotklipperen. 

Du har fundet bruddet på afgrænsningskablet - Hvad nu?

Når uheldet er ude og afgrænsningskablet er brudt, er det heldigvis nemt at reparere kablet, så din robotplæneklipper igen kan passe sit arbejde med at klippe græsset.

Du skal bruger vores reparationssæt med afgrænsningskabel, pløkker, samlemuffer og kabelstik. Vi har reparationssæt med 5 og 10 meter kabel i 2,45 mm og 2,7 mm, men skal du lave større reparationer, kan du også købe 50 meter kabeltråd i eller 2,7 mm. Hertil skal du bruge pløkker og samlemuffer.

Slip for brud med et forstærket kabel

Med et forstærket afgrænsningskabel undgår du de fleste brud. Et forstærket kabel kan ikke hakkes over med en spade, når den ligger i jorden. Mosegrise kan ikke spise kablet, og du undgår derfor hovedpinen med at finde et brud, hver gang din bedre halvdel har været i haven med hakkeren. Du finder forstærket afgrænsningskabel her.

29. juni, 2018 — Henriette Fog