Savner du en hyggekrog hvor du bare har lyst til at gå hen og være, fordi det bare indbyder til det? Fordi det er så hyggeligt?

Der skal faktisk ikke så meget til. Her er 5 hurtige idéer til at gøre det hyggeligt.

- Placer en palle med en udendørs madras og et par udendørspuder. Det inviterer til ophold i haven. Lig og læs en bog, se skyerne drive forbi, nyd solen.

- Tænd lys! En lyskæde kan gøre en stor forskel på selv en gråvejrsdag i haven. Hæng en lyskæde op i pergolaen, i træet eller langs huset på terrassen. Vælger du en batteri- eller solar-lyskæde skal du heller ikke tænke på at have strøm bagerst i haven. Du kan også vælge at sætte stearinlys i en lanterne ved hoveddøren, på terrassen, på en træstub er simpelt, men gør en stor forskel. Hvis du primært har en grøn have, vil dit blik drages mod den lysende lanterne.

- Et rigt dyreliv gør os rigtig glade. Måske er du så heldig, du bor på landet, hvor harer og råvildt kommer forbi, men der er også noget magisk over besøg af bier, sommerfugle og at kunne lytte til de små fugles kvidren og biernes summen. Inviter dyrene ind i haven ved at sørge for mad, vand og boliger til dem.

- Indret med blomster og glade farver - det giver glade(re) mennesker. Hvis du ikke er til store avancerede blomsterbed, som du (måske) har set på instagram, så vælg alt fra lavendler til margueritter i forskellige størrelser krukker og små eller store højbede til bær, grøntsager og blomster. Du kan også sagtens så vilde blomsterblandinger i et højbed. Det vil dyrene også elske.

- Vand! Rislende eller stillestående. Ja, selv et simpelt vandspejl eller et fuglebad hvor fuglene hygger sig skaber en dejlig stemning i haven. Du behøver altså ikke anlægge et stort springvand eller have en bæk løbende gennem haven. Et vandspejl eller fuglebad er simpelt, men skønt at se på. 

07. juli, 2023 — Henriette Fog