Grønkålssalat
I efteråret kan du dyrke grønkål, ja sågar helt ind i vintermånederne. Grønkål minder dig måske om din barndom, hvor du fik det serveret som grønlangkål, men grønkål kan bruges til meget mere end grønlangkål.
Faktisk er min favoritsalat med grønkål. Den er super nem, og alle gæster, jeg har serveret den for, bliver meget overraskede over hvor lækker den er. Tror du ikke på mig? Prøv selv opskriften på grønkålssalat her.
Det skal du bruge til 3-4 personer som tilbehør
Pluk en stor skål (svarende til 3 liters margrethe-skål) frisk grønkål i haven.
Skyl grønkålen godt og rip bladene fra stilken
Snit grønkålen fint.
Tilsæt:
2-3 spsk olivenolie
Saften fra 1 lime
1-2 tsk. flagesalt
Nu skal du kramme, kramme og atter kramme olien, limesaften og saltet ind i kålen.
Du kan tilsætte salaten rigtig mange forskellige grøntsager, men jeg holder det typisk simpelt:
1 rød peberfrugt, snittet fint
1 lille rødløg, snittet fint
1 agurk snittet fint
100 g. granatæblekerner (fås på frost)
100 g. cherrytomater i kvarte
50 g. feta eller salattern
Vend det hele forsigtigt med den krammede grønkål.
Velbekomme.