Normalt skal vi helt hen i april, før vi begynder at slå græs, men det milde vintervejr betyder, at du allerede nu skal i gang med at servicere græsslåmaskinen eller robotplæneklipperen.

En god grundregel for, hvornår du skal slå græsset første gang, er, at græsset skal være begyndt at gro, og jordens temperatur skal være 7-8° C. Desuden skal græsset være omkring 7-8 cm højt, før du skal begynde at slå det.

Bolius anbefaler, at hvis du i tvivl om, hvornår græsset skal slås første gang, kan du med fordel anskaffe dig et jordtermometer og på et sted i skyggen måle jordens temperatur, som skal være 7-8° C.

Hvor kort må du slå græsset?

Første gang du slår græsset, skal du ikke klippe det kortere end 4 cm., da du ellers kan ende med at få gule pletter i plænen, hvor mos lever i bedste velgående, fordi græssets rodnet bliver svækket.

Hvordan fjerner jeg nemt mos i græsplænen?

Er du kommet til at ødelægge græsplænen, eller er den fyldt med mos, kan du sagtens slå hele din græsplæne første gang. Herefter skal du have fat i en mosfjernerkniv, som du monterer på din almindelige græsslåmaskine i stedet for den almindelige kniv. Moskniven er en kniv med fjedre, som river moset op. Mosfjernerkniv

Når du har kørt en tur med græsslåmaskinen, skal du blot tage din løvrive og fjerne mosset. 

Mosrive til ATV & Havetraktor

Har du en større have og slår græsset med en havetraktor, kan du få en mosrive, som også kan bruges som almindelige stenrive. 

 Mosrive til ATV og Havetraktor 

Herefter kan du med fordel bruge en græsopsamler til at samle det oprevne mos sammen.

Græsopsamler

Husk også at give din græsplæne gødning

Herudover kan du give din græsplæne gødning og vande den let. Herefter skal du vente med at slå græsset på de mosangrebne steder til græsset igen er 7-8 cm højt.

Så ofte skal du fjerne mos i plænen

For at holde mos væk fra din græsplæne, skal du én gang årligt køre med en mosfjerner. Dermed sikrer du at det værste mos fjernes og græsset kan gro, så du får en flot grøn plæne.

06. marts, 2020 — Michael Jessen