Sommeren er jo slet ikke forbi, men alligevel er efteråret lige om hjørnet. Men derfor behøver du ikke rydde dine højbede og bede. Du kan sagtens tage en omgang mere med grøntsager i bedene.

1. Grønkål, spidskål, blomkål og andre slags kål
De lækre kål kan du dyrke langt ind i efteråret og tåler også frost og kulde. Særligt grønkål er genial både frisk i smoothies, som salat hvor du krammer den godt i olie, lime og salt og selvfølgelig i diverse varme retter og suppe. Hvis du har haft besøg af den hvide sommerfugl i din grønkål, skal du blot lade grønkålen stå. Den kommer igen, når larverne er fløjet.

Snup opskriften på en lækker grønkålssalat her >

 

2. Rødbeder
Mange forbinder næsten kun rødbeder som tilbehør til en rugbrødsmad, men rødbeder smager fantastisk bagte som primært tilbehør. 

Du skal kun bruge lidt olie og krydderier i opskriften på bagte rødbeder her >

 

3. Jordskokker
Jordskokker kan stå ude hele året og er meget nemme at dyrke. De er lækre både i salat, suppe og bagte i ovnen.

Hvis du også elsker suppe, så smut forbi Skagenfood og få opskriften med både  grønkål og jordskokker her >

 

Det er en meget billig måde at have masser af ingredienser til dagens 3 måltider; morgen, middag og aften. Alle 3 slags grønt er nemlig super lækre i smoothies, salat og i varme retter.

 

03. juli, 2023 — Henriette Fog